Carrière

De loopbaan van bèta-docenten kan worden versterkt en verrijkt door de uitdaging aan te gaan nieuwe activiteiten te kiezen, zowel binnen als buiten de school. In ‘Carrière’ geven we voorbeelden van docentloopbanen, vooral aan de hand van kleine interviews (en wat achtergrondinformatie).

Loopbaanlandschap Loopbaangids Portretten/interviews Video’s

Video’s – even een stap concreter op basis van eerdere ideeen

We zoeken: een combinatie van docenten, schoolleiders, die actief zijn binnen en buiten de school, die het belang van goed bevlogen onderwijs benadrukken. En natuurlijke enthousiaste leerlingen.

Type vragen in deze interviews:

 • Favoriete docent
 • Mooiste momenten
 • Wat en wie inspireert
 • Ambities…
 • Brainstorm Personen/instituties:

  School (gewoon docenten en schoolleider)+ Cito, SLO, NvvW, promotie-traject, FI Utalent, CvTE, uitgeverij, classroom-flippers, lerarenopleider, curriculum-nu Marielle Kruithof en/of iemand uit de vaststellingscommissie, Desiree van de Bogaart (lang in VO, nu lerarenopleider, NvvW), Roeland Hiele (wiskundeacademie en flippen), Rogier Bos (wisD online), Jeroen Spandaw (VO+TU), Corwin van Schendel of Corine, Wat enthousiaste leraren die actief zijn bij wiskunde in teams, Quintijn Puite, (die de stap van VO->HO->VO maakte….), Marlies ten Hove
  Een enkeling uit Hoger onderwijs, Bedrijfsleven Rinnooy Kan, ?? persoon die bij LIME werkte, maar ook bij Math4all
  Filmen en leerlingen op De Werkplaats, Boni, Unic, Lek & Linge
  Henk Kummeling, Universiteit Utrecht Frank Baaijens, TUEindhoven
  Video
  Han van Krieken, Radboud Nijmegen Rianne Letschert, Universiteit Maastricht