Over 3C4Life

3C4Life ontwikkelt een platform voor toekomstige bèta/technische studenten, jonge onderwijsprofessionals en ervaren bèta/technische docenten. Het doel is de aantrekkelijkheid van het beroep van bèta/technisch docent in de partnerlanden (en daarbuiten) te vergroten.

De drie perspectieven zijn:

  1. Carrière
  2. Samenwerking
  3. Competentie
1. Carrière
De loopbaan van bèta-docenten kan worden versterkt en verrijkt door de uitdaging aan te gaan nieuwe activiteiten te kiezen, zowel binnen als buiten de school. In ‘Carrière’ geven we voorbeelden van docentloopbanen, vooral aan de hand van kleine interviews (en wat achtergrondinformatie).

Lees meer

2. Samenwerking
In veel Europese scholen vo heb je een team (of ‘afdeling’) voor elk schoolvak, soms gecombineerd in multidisciplinaire teams (neem bijvoorbeeld NLT). Op dit schoolniveau geven we voorbeelden van hoe je een rijke samenwerkingspraktijk kunt inrichten die de individuele docenten en de groep versterkt. Boven het schoolniveau geven we voorbeelden van regionale, nationale en internationale netwerken.

Lees meer

3. Competentie
Er zijn veel mogelijkheden om te werken aan leerkrachtcompetenties die leerkrachten in staat stellen te werken aan vernieuwend onderwijs en activiteiten die verband houden met de bèta/techniekpraktijk. Veel inspiratie is te vinden in bijeenkomsten en materialen.

Lees meer

Consortium

The 3C4Life project is a cooperation under the umbrella of
icse.eu

Partners